New edition of Harbour Guide 4, Bergen - Kirkenes


We are very happy to announce the publication of a new edition of Harbour Guide 4, Bergen - Kirkenes. This edition contains new text, charts and aerial photos – all now available on web, in the Harbour Guide Online app and as a printed book.

You can have a quick look inside the book here:  Harbour Guide 4 - Flip book

Order Harbour Guide 4

 

The Norwegian press release:

Endelig en oppdatert Havneguide som dekker vår mest mangfoldige og eksotiske kyststrekning


Hurtigruten selger verdens vakreste sjøreise. National Geographic og andre er enige, Lofoten, fjordene og andre turmål langs kysten rangeres blant verdens vakreste. Vi vet at slike opplevelser blir enda bedre på egen kjøl. Dette har inspirert oss til å lage en helt ny utgave av Havneguiden 4 Bergen-Kirkenes.  

Boken dekker den samme kyststrekningen som Hurtigruten trafikkerer, men tar for seg langt mer enn skipenes 34 anløpssteder. Det er 1000 nautiske mil fra start til mål, i luftlinje. Og det er før du har vært innom en eneste fjord eller besøkt ett eneste av de mange øysamfunnene langt utenfor skipsleia, sier Espen A Jacobsen, forfatter av Havneguiden 4 Bergen-Kirkenes.

Havneguiden 4 inneholder over 400 natur- og gjestehavner på denne strekningen, og er med det den mest omfattende Havneguiden som er utgitt. Hver havn presenteres med en detaljert kartskisse, et foto tatt fra småfly, en detaljert omtale av stedet, havnen og innseilingen, samt en faktaboks.

På kartskissene vil leseren finne flere detaljer enn på vanlige sjøkart og kartplottere, her er det i tillegg markert hvor det er best å fortøye, hva slags fortøyning som er aktuell og hvor bildet er tatt.

Flybildene med markeringer gir leseren rask oversikt over havnens særpreg, omgivelser, fasiliteter, innseilingsleder, farer og fortøyningsmuligheter.

Vi har verdens vakreste kyst, og eventyret begynner i Bergen. Herfra kan du velge den indre leden i beskyttede farvann, eller du kan søke den mer værharde leden på yttersiden. Verdens lengste og villeste fjorder ligger og venter på oss, det samme gjør mange av landets mest interessante og spennende byer. Bare på den lille øya Andørja er det 20 fjelltopper over tusen meter som vi kan gi oss i kast med, eller vi kan finne roen på en av de mange hvite sandstrendene rundt Meløyvær.  En annen dag kan du delta i VM i sjøstøvelkasting i Skrolsvik eller dra på hvalsafari med din egen båt ut fra Andenes, sier Jacobsen. Han understreker at dette ikke bare er en guide for båtfolk som planlegger tur til Nord-Norge. - Den er like mye for finnmarkinger som vil oppleve Helgelandskysten, vestlendinger og møringer som har øyer og fjorder de vil utforske nærmere, eller trøndere som lurer på om de skal reise nord- eller sørover i år. Boken er for alle som vil bli bedre kjent langs kysten av Norge. Den er til og med for dem som lurer på om det ikke er på tide å skaffe seg båt.


Her kan du bla i noen av sidene i Havneguiden 4:  Havneguiden 4 - Flip book

 

Kan bestilles i vår nettbutikk:  Bestill Havneguiden 4